Jenny Marlen har blitt norgesmester og verdensmester i helsefag

Jenny Marlen har blitt norgesmester og verdensmester i helsefag

  • Jenny Marlen Fossan, fra Balsfjord i Troms, var skråsikker på at yrkesfag var veien å gå, men valg av spesialisering var ikke fullt så enkelt med så mange muligheter.

    Jenny Marlen startet opprinnelig på helsefag for å bli hudpleier, men hun merket at det var ett eller annet som manglet. Hun bestemte seg derfor for å ta en annen retning; nemlig helsefagarbeider

    – Jeg var veldig sikker på at jeg ønsket å ta en praktisk retning gjennom yrkesfag. På skolen har jeg alltid vært mer praktisk anlagt, og kunne fort mistet konsentrasjonen når skoledagen bare har vært fylt med teori, lesing og skriving, forteller sier Jenny Marlen Fossan.

    Jenny Marlen startet opprinnelig på helsefag for å bli hudpleier, men hun merket at det var ett eller annet som manglet. Hun bestemte seg derfor for å ta en annen retning; nemlig helsefagarbeider

    – Det var nok noe med helsefaget som opplevdes som mer meningsfullt for meg. Hudpleieyrket er også et meningsfullt yrke, men jeg tror at det var viktig for meg å komme enda tettere på pasientene mine, forteller Jenny Marlen.

    Jenny Marlen ikledd hvit helsefrakk stående ved sykeseng
    Jenny Marlen Fossan var trygg på at en vei via yrkesfag for det rette for henne

    Jenny Marlen Fossan var trygg på at en vei via yrkesfag for det rette for henne.

  • Lærling i helsefaget

    Da Jenny Marlen startet som lærling innen helsefagarbeid fant hun fort ut at hun endelig hadde truffet midt i blinken. Hverdagen ble fullt opp av interessante oppgaver og utfordringer, samtidig som hun følte at arbeidet hadde stor betydning og mening.

    – Gjennom lærlingetiden følte jeg på en veldig god mestringsfølelse, sier Jenny Marlen.

    – Tidligere hadde skolehverdagen vært lagt opp slik at man først leser oss opp på temaer og definisjoner, for så å løse oppgaver og caser.

    – Som lærling fikk jeg mulighet til å oppleve situasjonene selv, for deretter å evaluere de og knytte opp teorien for å komme frem til gode og effektive løsninger. Det gjorde at jeg tok til meg mer kunnskap gjennom å knytte teorien opp mot min erfaring, forteller Jenny Marlen.

  • KomOpp – opplæringskontoret for offentlig sektor

    På slutten av lærlingtiden tok KomOpp kontakt med Jenny for å høre om hun kunne tenkte seg å representere regionen i fylkesmesterskapet i Helsefag. Hun hadde allerede bemerket seg som lærling i helsefag, og nå fikk hun mulighet til å finpusse ferdighetene gjennom nye praktiske utfordringer.

    – Jeg setter veldig stor pris på at KomOpp tok kontakt med meg i sammenheng med fylkesmesterskapet. Jeg lærte ufattelig mye ved å delta i konkurranse med andre helsefagarbeidere, sammen med min makker Edel-Mari Johansen, forteller Jenny Marlen.

    Ansatte i Opplæringskontoret samlet rundt et bord.
    Opplæringskontoret for lærlinger – KomOpp fulgte Jenny Marlen opp gjennom lærlingetiden, og i sammenheng med de ulike mesterskapene. Foto: Stein Eirik Simonsen

    Opplæringskontoret for lærlinger - KomOpp fulgte Jenny Marlen opp gjennom lærlingetiden, og i sammenheng med de ulike mesterskapene. Foto: Stein Eirik Simonsen

  • Jenny deltok ikke bare, men hun endte også opp med å vinne. Neste etappe ble dermed norgesmesterskapet hvor hun ble trukket ut til å konkurrere mot 16 andre deltakere fra resten av landet.

    – Oppgavene i konkurransen var tverrfaglige, og gjorde at man måtte bruke alt man hadde lært får å løse dem på best mulig måte. I tillegg er det viktig å huske på at pasientene skal ivaretas gjennom hele oppgaveløsningen, forklarer hun.

    – Det var en god følelse da de annonserte at jeg hadde vunnet norgesmesterskapet.

    Jenny Marlen ikledd hvit helsefrakk
    Jenny Marlen endte opp med å vinne både fylkesmesterskapet, og norgesmesterskapet. Foto: Camilla Norvoll

    Jenny Marlen endte opp med å vinne både fylkesmesterskapet, og norgesmesterskapet. Foto: Camilla Norvoll.

  • Det betydde at verdensmesterskap i helsefag stod for tur. Jenny forteller at de hadde lang tid på å forberede og trene seg opp til VM, og at jobben hennes la til rette for at hun kunne bruke tid på det. Det er ikke akkurat hver dag man har en fremtidig verdensmester med på laget sitt.

    – I forkant av verdensmesterskapet som skulle arrangeres i Brasil, fikk jeg en tur til USA for å trene mer på flerkulturelle interaksjoner og systemer.

    Jenny Marlen på omsorgshjemmet for eldre i Brasil
    Jenny Marlen på omsorgshjemmet for eldre i Brasil

    Jenny Marlen på omsorgshjemmet for eldre i Brasil

  • Der jobbet jeg i fire uker på et omsorgshjem for eldre. Under konkurransen ble vi testet på alle felt innen helsefag, alt fra diabetes til demens, forteller Jenny Marlen.

    Til slutt kom resultatene inn, og det ble klart at det var Jenny fra Norge som kunne kalle seg årets verdensmester i helsefag. Konkurransen fikk mer å si for Jenny enn hun hadde trodd.

    Scenen under VM i helsefag
    Jenny Marlen Fossan annonsert med førsteplass i VM for helsefag

    Jenny Marlen Fossan annonsert med førsteplass i VM for helsefag.

  • Oppgavene vi fikk underveis gjorde meg sulten på å lære enda mer innenfor helse og omsorg.

    – Da jeg kom hjem fra Brasil var jeg bestemt på å videreutdanne meg for å få enda mer kompetanse til å løse nye utfordringer, avslutter Jenny Marlen Fossan.

    Jenny Marlen visser frem medaljen fra VM i Brasil
    En glad og fornøyd Jenny Marlen med det synlige beviset fra VM i Brasil

    En glad og fornøyd Jenny Marlen med det synlige beviset fra VM i Brasil.

Siste nyheter

  • Ansatte i Opplæringskontoret Nord står skrått på gangbru til kai

    Opplæringskontoret Nord – i ny drakt!

  • Person avbildet foran lastebil

    Sola skinner på Landslinja for yrkessjåfører i Alta

  • Nils Joakim Døvre Bakken

    Tok karriereskifte til yrkesfag for å jobbe der han bor

  • Lærlingen Thale i salgsfaget smiler bredt etter å ha besått fagprøven. Her står hun ved siden av salgsutstillingen hun lagde til fagprøven.

    Europris-jubel i Sørkjosen

  • Kristian hjelper barn i klatrestativ

    For Kristian endte et utradisjonelt valg opp med jobb hos KomOpp