For Kristian endte et utradisjonelt valg opp med jobb hos KomOpp

For Kristian endte et utradisjonelt valg opp med jobb hos KomOpp

  • 32 år gamle Kristian Kristiansen fra Skjervøy tok ett år på studiespesialiserende før han fant ut at han måtte følge drømmen sin. I dag jobber Kristian hos KomOpp, og hjelper folk som er i samme situasjon som han selv var i.

    Da Kristian skulle velge studieretning var ikke Helse– og oppvekstlinja det mest populær blant de jevnaldrende, men Kristian var fast bestemt på at det var barn og unge han ønsket å jobbe med.

    Kristian Kristiansen hjelper et barn ned fra klatrestativ
    Kristian Kristiansen ønsket å jobbe med barn og unge i sin yrkeskarriere.

    Kristian Kristiansen ønsket å jobbe med barn og unge i sin yrkeskarriere.

  • – Meningene til andre måtte jeg bare skyve litt til side, sier Kristian Kristiansen.

    Han angrer ikke ett sekund på veien han valgte å gå.

    – Sånn helt egentlig har jeg ønsket å jobbe med barn siden jeg selv var 13 år gammel, og fikk meg jobb som frivillig ved den lokale ungdomsklubben. Jeg merket tidlig at den rollen som tilrettelegger for møteplasser tilpasset barn og ungdom med ulik bakgrunn ga mersmak, forteller Kristian.

  • Yrkes og karrierevei

    For Kristian ble hans engasjement og interesse for de unge en styrke når han skulle velge yrke- og karrierevei.

    Samtidig kunne Kristian fortsette å bo hjemme hos familien mens han studerte og jobbet ved siden av.

    – Jeg har alltid vært fokusert på å kunne tjene penger for å ha en trygg personlig økonomi. Under utdannelsen passet det veldig fint å kunne bo hjemme, og samtidig ha muligheten til jobbe med barn og unge ved siden av utdannelsen, forteller Kristian.

    I begynnelsen av lærlingtiden var Kristian egentlig mest opptatt av å få gjennomført den. Men etter hvert oppdaget han at det var givende å lære nye ting gjennom praktiske situasjoner som oppstod.

    Kristian på lekeplass med et barn
    Gjennom lærlingtiden kan det oppstå mange situasjoner som du kanskje ikke finner i lærebøkene, mens son gir nyttig innsikt og læring i jobben videre.

    Gjennom lærlingtiden kan det oppstå mange situasjoner som du kanskje ikke finner i lærebøkene, mens son gir nyttig innsikt og læring i jobben videre.

  • Han begynte å stille spørsmål når det oppstod situasjoner for å få mer innblikk i hvorfor ting er som de er.

    – I tillegg skulle man jo helst ende opp med et jobbtilbud etter lærlingtiden, så det var viktig å gjennomføre lærlingtiden best mulig, forteller Kristian.

    – På andre-året av lærlingtiden fikk jeg i tillegg lov til å komme med innspill på hva jeg ønsket å gjøre. Det førte blant annet til at jeg fikk jobbe på ungdomsklubben i Skjervøy det siste halvåret, noe som virkelig var prikken over i-en, utdyper Kristian.

  • KomOpp

    KomOpp er ett av de største opplæringskontorene innenfor offentlig sektor i Norge. De siste 30 årene har de bistått nærmere 3000 lærlinger og deres lærebedrifter med oppfølging, kursing, rådgivning, veiledning og opplæring.

    – KomOpp har vært en fin støtte gjennom lærlingtiden, og at de har vært opptatt av at barne-og ungdomsarbeiderne skal få jobbe med hele alderspekteter gjennom de to årene som lærling, forteller Kristian.

    Kristian Kristiansen. Portrettfoto.
    Kristian Kristiansen jobber i dag som en del av teamet hos KomOpp i Troms.

    Kristian Kristiansen jobber i dag som en del av teamet hos KomOpp i Troms.

  • Det syns han selv har vært gull verdt. Etter fullført fagbrev fikk han jobb på Skjervøy Ungdomsskole, hvor han hadde gjennomført lærlingtiden sin.

    – Jeg stortrivdes virkelig med å jobbe med ulike aldersgrupper, og jeg fikk bekreftet at dette var riktig vei for meg, forteller Kristian.

    Etterhvert startet han i ny jobb ved Senja videregående skole, og var tilsatt der i 6 år.

    Min frykt for å låse meg i en spesifikk retning, ved å bli barne-og ungdomsarbeider ble borte. Siden dag én har jeg kun opplevd at det er nye dører som åpner seg, forklarer Kristian.

    I dag er Kristian selv ansatt hos KomOpp, og hjelper folk som er i samme situasjon som han selv var i.

    – Nå får jeg jobbe sammen med flinke kollegaer i KomOpp, og det er kanskje én av de største og viktigste dørene som har åpnet seg til nå, avslutter Kristian Kristiansen fornøyd.

Siste nyheter

  • Lærlingundersøkelsen 2024

  • Kristian hjelper barn i klatrestativ

    For Kristian endte et utradisjonelt valg opp med jobb hos KomOpp

  • Person avbildet foran lastebil

    Sola skinner på Landslinja for yrkessjåfører i Alta

  • Markus Wangen foran dataskjerm

    Markus satset på Logistikk hos kjøkkenprodusenten Nova Interiør

  • Nils Joakim Døvre Bakken

    Tok karriereskifte til yrkesfag for å jobbe der han bor